Werk maken van vrije tijd

Veelzijdige duizendpoot Willem Kraanen versterkt ZKA

Het nieuwe gezicht op de werkvloer van ZKA, Willem Kraanen, is van vele markten thuis. Zijn levensmotto ‘Altijd blijven leren’ past hij ook nu weer toe. “Ik geloof dat je je leven lang bezig moet zijn om jezelf te verdiepen en om je heen moet blijven kijken naar extra kansen. Hier bij ZKA is elke dag anders, dus ik zie hier erg naar uit!”

 

De 52-jarige Vughtenaar was al vroeg bezig met de recreatiemarkt. “Ik heb zelf de hotelschool gedaan en in de hotellerie gewerkt. Zodoende ben ik uiteindelijk bij Center Parcs terechtgekomen, dat destijds nog als Gran Dorado door het leven ging. Daar ging ik als operationeel analist bij allerlei vestigingen op bezoek en bracht ik de cijfers in kaart. Geweldige tijd! Zo ben ik voor de eerste keer in contact gekomen met RECRON, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers. Daar zou ik later nog terug gaan keren.”

 

Politiek
Toen kwam daar ineens de politiek op zijn pad. In 2006 werd Willem voor een periode van 4 jaar wethouder in Vught en Cromvoirt. “De politiek is iets heel anders dan het bedrijfsleven. Je moet je overal tussendoor manoeuvreren om het algemene belang te dienen. Bijzonder leerzaam.”

Maar toch kruipt het bloed ook bij Willem waar het niet gaan kan: hij zocht daarna wederom zijn toevlucht in de vrijetijdsindustrie.

 

Daar zijn de cijfers weer
Als manager bij RECRON keerde Willem terug naar zijn hotellerie-roots: hij ging de benchmark doen van de verschillende verblijfsconcerns in Nederland. “Dan gooi je eigenlijk de cijfertjes van een heleboel soortgelijke bedrijven op een hoop, en die ga je dan vergelijken. Dat deed ik bijvoorbeeld voor Landal GreenParks, Roompot en Center Parcs. Zo wisten we hoe de bungalowbranche zich ontwikkelt. Verder hebben we naast veel contact met bedrijven ook veel afspraken met scholen, zodat leerlingen in deze prachtige branche aan de slag kunnen.” Daarbij jureert Willem de bedrijven die in aanmerking komen voor Leerbedrijf Recreatie 2017.

 

Als regiomanager van RECRON had Willem goed contact met ZKA, bedrijven en overheden in Brabant, om zo de onderlinge band als sector te versterken. En langzaam ging hij zich afvragen of dat ook niet heel interessant kon zijn, zo’n adviesfunctie.
Afwisseling, leisure én cijfers bleken immers al langer een combinatie die goed bij hem past.

Generalist
Willem is naar eigen zeggen een generalist. “Ik heb veel interesse in heel veel onderwerpen. En die brede interesse komt heel goed van pas bij een afwisselende club als ZKA. Hier mag ik elke dag weer met nieuwe bedrijven, gemeenten en personen in gesprek gaan. Hier ben je niet alleen bezig met het werk voor de volgende dag, maar ook met een opdracht die je over een paar maanden pas kunt gaan invullen. Samen met fantastische collega’s die net zo van recreatie houden als ik. Ze beschikken over een gezond stel hersens, zijn enthousiast, zijn kwaliteitsgericht en houden van een vakinhoudelijke discussie. In allerlei samenstellingen werk je hier elke dag aan de leukste projecten. Ik ben hier nog wel even actief, want ik kan hier dagelijks mijn ideaal vervullen: een leven lang leren.

 

Meer informatie?

Wilt u zelf ervaren hoe enthousiast Willem is?
Hij is te bereiken via 06 8583 9144 / 088 2100 259 of w.kraanen@zka.nl

Onze specialist(en)

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144 / 088 2100 259
Email : w.kraanen@zka.nl