Werk maken van vrije tijd

Ambitieuze adviseurs aan boord bij ZKA en Seinpost

Afgelopen maand zijn er twee adviseurs enthousiast gestart bij ZKA en Seinpost. Wouter Hunnekens die na zijn stage bij Seinpost weer graag terug wilde keren naar het vertrouwde nest en Luc van den Boogaart die als avontuurlijke Limburger een plekje binnen ZKA wel zag zitten.

Tijdens Wouter zijn stageperiode in 2017 werd hij begeleid door adviseur John Bardoel. Zij waren beide betrokken bij het achterhalen van de identiteit van de Bloemerstraat in Nijmegen. “Een unieke ervaring” volgens Wouter. “We hebben veel teweeg gebracht en veel mooie projecten opgezet binnen de Bloemerstraat. Zoek maar eens op: Murel, Bloemerstraat. Deze prachtige muurschildering op de muur van Café van Deelen symboliseert mooi het verleden, heden, toekomst en het multiculturele karakter van de straat.” Trots vertelt Wouter over deze periode. Het is dan ook niet gek dat Wouter, nadat hij afgestudeerd was en toe aan een ‘echte’ baan, meteen de telefoon pakte om te vragen of er vacatures zijn binnen Seinpost. “De projecten binnen Seinpost spreken me erg aan, de bedrijfscultuur past bij me en iedereen binnen het bedrijf is erg behulpzaam.” Een mooi compliment! Ook zijn wij blij met Wouter zijn komst. Door zijn vooropleidingen en studies Milieukunde en Sociale Geografie zetten we Wouter met zijn frisse en duurzame blik graag in bij gebiedsontwikkeling en stedelijke vraagstukken.

In zijn privé leven noemt hij zichzelf Netflix verslaafd en vooral documentaires en series staan voor hem op nummer één. “Actie en een goed verhaal dat moet er in ieder geval inzitten.” Ook maakt Wouter tijd voor mooie reizen en diverse City trips. Maar is ook weer blij als hij terug is in het mooie ’s-Hertogenbosch. “Dit voelt net zoals thuis, behalve tijdens carnaval” want als echte Limburger voelt Wouter zich toch wel een buitenstaander tussen de Oeteldonkse jasjes.

Ook is Luc gestart als Adviseur. Vol frisse moed gaat hij bij ZKA het avontuur aan. “Het voelde niet helemaal onbekend” Luc vertelt dat hij samen met Wouter de studie pre-master sociale geografie heeft gevolgd op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Luc heeft na zijn middelbare school tijd gekozen voor de Lerarenopleiding, specifiek voor het vak Aardrijkskunde. Ondanks dat lesgeven hem goed afging, zag hij nog ruimte om verder te studeren. “Sociale Geografie had altijd al mijn interesse en mijn gekozen master sloot hier goed op aan. Mijn opgedane vaardigheden tijdens de lerarenopleiding komen overigens nog wel dagelijks van pas”. Luc studeerde af na onderzoek te hebben gedaan naar het draagvlak van toeristische activiteit in Ecuador, specifiek vrijwilligerstoerisme, onder de lokale bevolking. “Kijken door de ogen van een andere partij vind ik cruciaal voor het beter begrijpen van bepaalde relaties of gebeurtenissen.”

Na nog een onderzoek te hebben gedaan naar de effectiviteit en impact van trainingen als voorbereiding op vrijwilligerswerk miste Luc de ruimtelijk-economische aspecten in zijn werkzaamheden. Deze vond hij in de vacature bij ZKA. Zijn vooropleiding snijdt wat dat betreft aan twee kanten: "Aan de ene kant kan ik mijn onderzoeksvaardigheden goed inzetten als basis voor een gedegen advies. Aan de andere kant helpen de communicatieve vaardigheden enorm in de samenwerking met klanten en collega's."

De eerste periode in het nest van ZKA voelt goed voor Luc “ik word meteen overal bij betrokken. Na een korte inwerkperiode mag ik al snel aan de slag en kan ik mijn kritische blik en mijn analytisch vermogen snel in de praktijk toepassen. Graag wil ik in het team laten zien wat ik kan bijdragen zodat we samen onze kracht kunnen inzetten naar onze klanten toe.”

Wil je ook graag ons team versterken? Hou dan regelmatig onze vacatures in de gaten. Deze kun je vinden op onze website onder ‘onze mensen’.