Werk maken van vrije tijd

De overheid pakt haar verantwoordelijkheid

De toeristische sector. In vier maanden tijd van een economische grootmacht naar een verwarde lege huls. Veel partijen reageren net zo verlamd als konijnen die in de koplampen van een auto staren. Neem het voorjaar: ondernemers die smachtend naar de eerste omzet uitkijken, worden met lege kassa’s geconfronteerd. De situatie is zo nieuw, dat het merendeel gebukt gaat onder een vorm van virusverlamming. In een dergelijke verwarrende situatie flexibel en doortastend handelen, en als het even kan innovatief, is slechts voor enkelen weggelegd.

 

Opvallend is ook de rol van de overheid. Zij pakt haar ondersteunende rol en maakt binnen no-time vele miljarden vrij om het getroffen bedrijfsleven te ondersteunen. Vooral de landelijke overheid pakt dit voortvarend aan met als gevolg dat de faillissementen het laagste zijn in 21 jaar. De lokale overheid verlegt haar blik op de vrijetijdssector van ‘visie’ naar ‘veiligheid’. In plaats van ruimtelijk en economisch te kijken naar de vergezichten voor toerisme, is de insteek nu gericht op gezondheid en veiligheid van de bevolking.

 

Meer weten?

Wilt u een advies op maat voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Wouter de Waal, hij deelt graag zijn expertise met u.