Werk maken van vrije tijd

Even voorstellen: Tom Gosens

Het gaat goed met ZKA. Steeds meer bedrijven en instanties weten hun weg te vinden naar het leisure-consultancybureau. Om steeds maar weer kwaliteit te kunnen garanderen blijft ZKA zoeken naar nieuwe adviseurs, en sinds november is er weer een topper bij: Tom Gosens.

 

“Ik ben nu anderhalve maand aan het werk en ik heb nu al ontzettend veel gezien”, zegt de 32-jarige junior-adviseur. “Ik heb in het verleden voor een universiteit gewerkt, waar we ons vooral op de methodiek stortten. Bij ZKA wordt uiteraard veel meer gekeken naar de praktijkkant, naar de markt. Ontzettend interessant!”

 

Recreatiegedrag
De adviseur groeide op in de buurt van Tilburg, in Gilze. “Ik was al vroeg geïnteresseerd in recreatie, en ik had ook al eerder van ZKA gehoord. Ik ben opgegroeid in de buurt van de Efteling, en ik denk dat dat ook zeker heeft meegewerkt aan mijn voorliefde voor vrijetijdsbesteding. Fantastisch om daarmee elke dag te mogen werken. Tijdens mijn promotieonderzoek bij de VU heb ik me gestort op hoe ruimtelijke aspecten van een gebied van invloed kunnen zijn op het recreatiegedrag van mensen. Welke factoren spelen mee bij het kiezen van een bestemming? Hoe vaak gaat iemand naar een locatie? Welke omgeving zoeken de recreanten? En is het binnen een gemeente of juist helemaal buiten het centrum? Bij ZKA ben ik ook met zulke vragen bezig, maar dan op een heel gedetailleerd niveau.

Bijvoorbeeld bij een haalbaarheidsstudie voor de uitbreiding van een vakantiepark. Een mooiere combinatie van hobby en je werk is er niet, toch?”

 

Economie én recreatie

Maar het bleef de afgelopen weken niet alleen bij een haalbaarheidsstudie voor een vakantiepark. Tom focuste zich met zijn collega’s ook op de uitbreiding van een Nederlands themapark, de haalbaarheidsstudie van een hotel en een visie en een marktanalyse voor verblijfsrecreatie in een gemeente. “Ook dat is weer een fantastisch project”, zegt hij vrolijk. De volgende opdracht staat alweer op de stapel. “Ik ga nu evenementen monitoren en kijken wát zo’n evenement nu precies oplevert voor een gemeente. Blijven die inkomsten in de gemeente of lekken ze weg? Ook weer interessant dit, want ik ben opgeleid als algemene econoom en gepromoveerd op het consumentengedrag op het gebied van recreatie.

Inzicht verkrijgen in de economische impact van deze evenementen is methodisch interessant en zeer waardevol voor een opdrachtgever. Deze opdracht past dus perfect.” Ook de komende maanden zijn voor Tom goed gevuld. ZKA kreeg zeer recent een grote klus die te maken heeft met de cruise-sector. “Ik heb alweer heel veel zin om in dat project te duiken.”

Meer informatie?
Neem dan contact op met Tom Gosens, t.gosens@zka.nl of bel 06-45947888 / 088 2100 258.

Onze specialist(en)

Tom Gosens

Adviseur met passie voor dagrecreatie en gespecialiseerd in marktanalyses en structuuronderzoek

Tel. : 06 8683 3223
Email : t.gosens@zka.nl