Werk maken van vrije tijd

Ga eens op een bankje zitten…

In april was het nationale Wandel-naar-je-werk dag. Duizenden Nederlanders van bijna 250 organisaties liepen, of op z’n minst een stuk ervan, naar het werk. Dit allemaal met één belangrijke gedachte: Lopen bevordert de vitaliteit. De benenwagen als transportmiddel kiezen verlaagt de stress en verhoogt de creativiteit en productiviteit. Zelf ben ik samen met mijn vrouw gestart met ‘één van Nederlands’ meest bekende wandelroutes: Het Pieterpad. De route start in Pieterburen en eindigt op de Pietersberg en herbergt tal van mooie plekjes, hotels, restaurants en uitzichten maar vraagt ook iets van je uithoudingsvermogen.

 

Weet u trouwens hoeveel mensen het Pieterpad lopen per jaar?

 

Vitaal zijn is cruciaal voor het succes van je onderneming of dit nu het bewandelen is van het Pieterpad  of deze onderneming jouw vakantiepark of bezoekerscentrum is. Soms moet je even een pas op de plaats maken en even de tijd nemen om op een bankje te gaan zitten. Je komt dan even tot rust. Je hebt de tijd om de omgeving in je op te nemen en ook echt te zien, maar het allerbelangrijkste is: Als je opstaat kan je weer frisser en vitaler vooruit.

 

Graag daag ik iedere ondernemer uit om zelf, of nog beter een neutraal persoon, eens op het bankje te gaan zitten. Het bankje bij je receptie wel te verstaan. Observeer. Kijk eens goed wat er zich afspeelt. De receptie is een cruciaal contactmoment met de klant en de beleving die je biedt. Onderzoek toont aan dat twee factoren bepalen hoe we terugkijken op een gebeurtenis of ervaring. Op de eerste plaats is dit de zogenaamde ‘piekemotie’ (positief of negatief) en op de tweede plaats is dit hoe de gebeurtenis/ervaring is geëindigd. Jouw receptie is een bronpunt voor beide factoren en het is cruciaal om de receptie voor je, in plaats van tegen je te laten werken.

Ga eens zitten en observeer. Krijgt de klant al eerste hints voor de rest van je product en draagt het bij aan de opbouw naar een positief piekmoment? Staat de gast 10 minuten te wachten na een stressvolle reis van een paar uur? Wordt de gast ontzorgd? Wat gaat goed? Wat zou verbeterd kunnen worden? Met welk gevoel loopt de gast de deur uit? Neem eens de tijd en gebruik dat wat je ziet, om daarna op te staan en vitaler verder te kunnen!

 

Wilt u uw onderneming een vitaliteit-slag laten maken? Neem gerust contact met mij op, telefonisch mag ook 06 8683 9144 en ik kom graag eens bij u op het bankje zitten. Een slak ziet meer langs de weg dan een haas.

In juli ga ik weer een paar dagen Het Pieterpad lopen, nu al zin in.

 

 

Onze specialist(en)

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl