Werk maken van vrije tijd

Onderzoek naar ontwikkelkansen Friese logiesaccommodaties

Hoe staat het met de logiesaccommodaties in Fryslân? En waar liggen de kansen voor de toekomst? Deze vragen staan centraal in een grootschalig vitaliteitsonderzoek onder logiesondernemers dat in oktober start. ZKA is gevraagd door de provincie om samen met Toerisme Alliantie Friesland dit onderzoek uit te voeren.

 

Onderzoek
Friese logiesbedrijven ontvangen begin oktober een online vragenlijst en in het najaar bezoekt ZKA Leisure Consultants ongeveer 280 bedrijven. De logiessector in Fryslân bestaat uit circa 700 jachthavens, campings, bungalowparken, hotels en groepsaccommodaties. Daarnaast is er een groot aanbod aan kleinschalige logiesaccommodaties. Al deze bedrijven krijgen de kans om mee te doen aan het onderzoek. Hoe meer bedrijven er deelnemen, hoe meer impact het onderzoek heeft. Zodra alle uitkomsten bekend en onderzocht zijn geeft ZKA advies over de ontwikkelkansen van Friese logiesaccommodaties.

 

Toekomstperspectief
Bij een gelijkblijvend marktaandeel ontvangt Fryslân in 2030 circa 200.000 extra buitenlandse gasten en bijna 400.000 extra binnenlandse gasten die één of meerdere dagen overnachten. Deze groei van 33% in ruim 10 jaar vraagt ook een bijpassende overnachtingscapaciteit en -kwaliteit. De uitdaging is verder om deze groei te spreiden door het jaar heen, zodat logiesaccommodaties in Fryslân hiervan profiteren in tijden waarop nu nog een (te) lage bezetting is.

Meer informatie over dit onderwerp en de infobijeenkomsten? Bekijk dan het gehele persbericht onder downloads. Of neem contact op met Merlijn Pietersma, projectleider of Jikke van Haeften. Zij coördineert het onderzoek vanuit ZKA.

 

Onze specialist(en)

Merlijn Pietersma

Leisure strateeg

Tel. : 06 8190 9921
Email : m.pietersma@zka.nl

Jikke van Haeften-De Jonge

Duidt de achterliggende drijfveren van vrijetijdsgedrag

Tel. : 06 1532 2011
Email : j.vanhaeften@zka.nl