Werk maken van vrije tijd

Sanne Westerink: doortastende en analytische wereldreiziger met voorliefde voor Nederland

Sanne Westerink (25) werkt sinds begin september bij ZKA en Seinpost als adviseur. Op dit moment ondersteunt ze diverse projecten binnen beide bedrijven.

“In de korte tijd dat ik hier werk heb ik al heel veel mogen zien en doen”, glundert Sanne. Ze is juist weer terug van een indrukwekkend werkbezoek aan een grote stad, waar het centrum op de schop moet worden genomen. “Ik help mee met het ontwikkelen van de monitor, doe de interviews, en help met het houden van de schouw, waarin we een stad in kaart brengen. En natuurlijk ben ik ook veel op kantoor, want ik werk graag met cijfers, grafieken, tabellen en dat soort zaken. Maar vooral de afwisseling zit me als gegoten!”

Een goed begin
Sannes carrière is stevig verankerd in de toepasselijke studies die ze volgde. Haar bachelor was Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, haar master Leisure, Tourism and Environment. Daarnaast specialiseerde ze zich in stadseconomische richtingen. “Bij ZKA kijken we meer van bovenaf. Met berekeningen en analyses proberen we een zo gedetailleerd mogelijk beeld te scheppen van de cases. Bij Seinpost kijken we dan juist weer veel ‘van onderen’: door gesprekken met ondernemers en het onderzoeken van de omgeving. Allebei uitdagend en interessant. Mijn opleidingen hebben me hiervoor perfect voorbereid.”

Liefde voor ons land
De jonge adviseur heeft al heel veel van de wereld gezien, maar ze raakt iedere keer weer opnieuw verliefd op Nederland. “Het is hier allemaal heel goed geregeld. En kijk alleen al naar de natuurlijke variatie in landschappen, of juist de oude steden, met elk weer hun eigen geschiedenis.” De steden en landschappen die onder de brede horizon van Sanne vallen, reiken van Australië tot Mexico, van Indonesië tot de Verenigde Staten en van Zuid-Afrika tot Peru. Met interesse voor de flora, fauna en de plaatselijke bevolking. Niet alleen als typische toerist, maar ook als vlijtige vrijwilliger. Maar steeds als Sanne weer uit het vliegtuig stapt en voet aan wal zet op Schiphol, kan ze niet wachten om een vertrouwd broodje kaas te eten. Er gaat voor haar niets boven de opgaande zon over de mistige Hollandse grasweilanden. “Als ik uit het raam van de trein kijk, denk ik: wat is dit toch mooi. Ik ben Nederland door de jaren heen steeds meer gaan waarderen. En als ik nu buitenlandse vrienden op bezoek krijg, laat ik ze met trots ons land zien. En in dát land mag ik mijn werk doen!”

Onze specialist(en)

Sanne Westerink

Doortastende adviseur met een frisse kijk op toeristische vraagstukken

Tel. : 06 8684 8460
Email : s.westerink@zka.nl