Werk maken van vrije tijd

Toekomstplan voor een vitaal en 100% recreatief park

In januari 2019 is Willem Kraanen samen met de eigenaar van Camping de Eekhoorn en gemeente Oosterhout gestart met een toekomstplan voor de camping. Een vitaal en 100% recreatief park.

 

Als laatste redmiddel door schulden, scheidingen of andere schrijnende verhalen kozen woningzoekenden vaak voor permanente bewoning op het park. Naast dat het verboden is om permanent op een vakantiepark te wonen zorgde de situatie voor onveilige, ondermijnende situaties op de camping. Maar hoe kan dit park getransformeerd worden naar een vitaal park?

 

Eind 2019 werden alle tijdelijke contracten opgezegd. De bewoners kregen tot 1 januari 2021 de tijd om iets anders te zoeken. De gemeente heeft hierin ook een enorme bijdrage geleverd en heeft ervoor gezorgd dat iedereen een nieuw eigen plekje heeft gekregen.

 

Om toch diversiteit op de camping te houden starten we het plan met het bouwen van 20 nieuwe tiny houses. Deze huizen zijn speciaal voor spoedzoekers. Is dit dan niet hetzelfde idee als de woningen die gebruikt werden door tijdelijke bewoners die er achteraf permanent woonden? Nee, er zitten scherpe voorwaarden aan het huren van deze woningen zoals het niet langer bewonen dan 2 jaar. Deze woningen hebben een mooie uitstraling en zorgen voor een enorme kwaliteitsimpuls van de camping.

 

Wij begeleiden samen met de ondernemer, de gemeente Oosterhout, Recron HISWA en de branchorganisatie dit proces.

 

Herkent u ook ondermijning in uw gebied? En leert u graag hoe u voorkomt dat ‘goede’ bedrijven en bewoners uit een gebied vertrekken? Klik dan eens door naar onze 5-daagse training kwetsbare gebieden transformeren naar een veilige en leefbare omgeving. Of neem contact op met Willem Kraanen.

 

Willem Kraanen

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl