Werk maken van vrije tijd

Van stagiaire naar junior adviseur

Afgelopen maart is Anna bij ZKA begonnen als stagiaire. Samen met onze adviseur Willem Kraanen onderzocht ze de vitaliteit voor diverse recreatieparken in Noord-Brabant. “Een unieke ervaring” volgens Anna. Nu ze haar stage heeft afgerond en is afgestudeerd met een mooi cijfer mogen we haar verwelkomen in haar nieuwe rol als junior adviseur.

 

Tijdens haar stage heeft ze veel geleerd over de gang van zaken op diverse recreatieparken. Vaak ging ze mee op pad met Willem. Ze heeft in veel recreatieparken gezien hoe het moet maar ook vaak genoeg hoe het juist niet moet. “Er zijn parken in Nederland waar mensen in kapotte tenten wonen, dat vond ik heftig om te zien”. Anna heeft tijdens haar stage het meest genoten van een brainstorm sessie met ondernemers over de toekomst van de recreatieve sector: “samen kwamen we tot mooie en bijzondere ideeën, dat was echt gaaf om te ervaren”. Ook heeft ze diverse ondernemers in Zeeland geholpen met het realiseren van een innovatie binnen hun verblijfsrecreatieve bedrijf. Hiervoor waren vaak creatieve oplossingen nodig. Maar door Anna’s brede achtergrond als docent en haar sociale ervaringen die ze heeft opgedaan in een futuristisch hotel in Amsterdam kan ze snel handelen en bedenkt ze praktische unieke oplossingen. “Er is veel ruimte voor zelf initiatief, maar zodra ik even de controle verloor was Willem daar om me weer naar het juiste pad te begeleiden.”

 

Eind augustus mocht Anna haar scriptie verdedigen. Ze heeft een thesis geschreven voor haar studie Master Leisure, Tourism & Environment. Ze onderzocht de bewonersperceptie van toerisme op het door haar geliefde wadden eiland Schiermonnikoog. “De menselijke kant van toerisme/leisure vind ik het interessants; waarom gaan we waar we gaan? wat hopen we te vinden?“ Zijn vragen die Anna bezig houden. Anna heeft al veel van de wereld gezien en tijdens haar reizen is ze ook altijd bezig om toerisme vanuit de blik van de lokale bevolking te bestuderen. “Ik denk dat we de meningen en gedachten van bewoners van toeristische bestemming goed moeten begrijpen, zij zijn immers van groot belang voor het succes van toerisme, zeker wanneer je dit duurzaam wil doen.” 

In haar privé leven ontdekt Anna graag nieuwe dingen in haar woonplaats Amsterdam. “Er is nog altijd zoveel leuks te ontdekken in onze hoofdstad”. Ook is Anna graag op het hockeyveld of op het water te vinden om haar hobby’s surfen en zeilen te beoefenen.

 

Anna heel veel succes in je nieuwe baan! Fijn dat we je mogen verwelkomen in ons team!

 


Toast op Anna! Na het behalen van haar Master.