Werk maken van vrije tijd

Verblijfsrecreatie. Nederlanders herontdekken eigen land

Nederlanders herontdekken de komende tijd hun eigen land als vakantieland. Corona biedt de verblijfsrecreatie wat dat betreft tal van kansen. Zo zijn er grote vakantieparken die op zichzelf al een bestemming zijn en een ruim voorzieningenpakket hebben. Zij kunnen concurreren met buitenlandse resorts. Niet naar Grand Canaria dit jaar, maar een week naar Hof van Saksen of De Kempervennen.

Maar ook de kleinere familie- en kwaliteitsparken hebben de perfecte propositie voor een waardevolle invulling van bijvoorbeeld de kerst- en voorjaarsvakantie. Voor nagenoeg alle verblijfsrecreatie-aanbieders liggen er kansen om nog meer en nog beter samen te werken met dagrecreatie- en cultuuraanbieders om de kwaliteiten van de eigen regio met elkaar te verbinden.

 

Help gasten om wat leuks te doen. Bied een all-in weekend

 

Ontsluit de verborgen parels voor je gasten. Help gasten om wat leuks te doen in de omgeving, zo bespaar je jezelf grote investeringen in dagrecreatief vermaak. Denk ook aan cross-overs met all-in arrangementen in eigen land. Voorbeeld: een verblijfsaanbieder die de accommodatie verhuurt en daarbij de mogelijkheid van een all-in weekend aanbiedt met daarin een middag met de boer op pad, foodboxen of boodschappen uit de regio, verse croissants van de nabijgelegen bakker en yogales van die eigenzinnige kleine studio in de buurt. All-inclusive te boeken beleving. Misschien wel met verschillende bouwstenen (kijk hoe Riksja Travel dat doet). Mix en match de ideale vakantie bij elkaar. Nog beter als die bouwstenen ook nog eens lokaal zijn. Loving local is de trend.

 

Meer weten?

Wilt u een advies op maat voor uw bedrijf of organisatie? Willem kraanen praat hier graag met u over door.

Willem Kraanen

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl