Werk maken van vrije tijd

Economische effecten

Wat betekent toerisme voor de economie van uw gemeente of regio? Welke sociaaleconomische impact biedt een nieuwe leisure-ontwikkeling voor de regio? Profiteert vooral uw eigen gemeente of regio of komt het effect ergens anders terecht? En welke andere gevolgen heeft het beleid?

Beleidsafwegingen zijn gemakkelijker te maken als u een goed en cijfermatig beeld hebt wat een bepaald beleid uw gemeente of regio oplevert. Met het Impactmodel Vrijetijdssector van ZKA kunnen wij voor u evalueren en voorspellen welke economische effecten optreden. Wij stellen nauwkeurig vast tot hoeveel bestedingen en (in)directe werkgelegenheid de vrijetijdssector of het nieuwe project leidt. Ook bekijken we welke deelsectoren hiervan het meeste profiteren. Onze analyse geeft u houvast voor toekomstig beleid, en stelt u tevens in staat om nieuwe doelen te formuleren.

Economische effectonderzoeken voeren wij uit in opdracht van:

  • Overheden: gemeenten, regionale samenwerkingsverbanden en provincies die zich ontfermen over zaken als economische ontwikkeling, citymarketing en evenementen.
  • Sectoren en marktpartijen in leisure zoals de paardensportsector (KNHS), grote bungalowontwikkelingen, musea en nationale parken (Valkhofmuseum en Kröller Möller/Nationaal Park De Hoge Veluwe), de zeecruisemarkt (Amsterdam en Rotterdam) of grote meerdaagse muziekevenementen (Mojo).

Direct contact

Direct contact? 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

Onze specialist

Ronald Haagen

Ronald Haagen

Rationele bedrijfseconoom die meer waarde geeft aan data

Tel. : 06 5153 5260
Email : r.haagen@zka.nl
Tom Gosens

Tom Gosens

Adviseur met passie voor dagrecreatie en gespecialiseerd in marktanalyses en structuuronderzoek

Tel. : 06 8683 3223
Email : t.gosens@zka.nl

Onze klanten