Werk maken van vrije tijd

Marktverkenning verblijfstoerisme Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is groot in verblijfstoerisme en staat met ongeveer 12 miljoen toeristische overnachtingen op de tweede plaats in Nederland. Met bestedingen van ruim 2 miljard euro is het verblijfstoerisme een belangrijke motor voor de economie in de provincie.

 

De provincie wenste meer gedetailleerd inzicht in het functioneren van de verblijfstoeristische sector en heeft ZKA gevraagd een marktverkenning uit te voeren. Het aanbod in de provincie is grondig in kaart gebracht en er is een scan uitgevoerd naar het marktfunctioneren van de sector. Voor enkele gemeenten en regio’s (Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorne-Putten) zijn er vervolgens verdiepingsslagen uitgevoerd.

 

Uit het onderzoek bleek dat de verblijfstoeristische sector een duidelijke meerwaarde heeft voor de provincie Zuid-Holland. De sector is volop in beweging: met name in de grote steden vindt er een sterke hotelontwikkeling plaats en aan de Deltakust spelen er veel nieuwe ontwikkelingen/plannen op het gebied van vakantieparken.

 

Uit het onderzoek volgden vijf strategische kansen en opgaven waarmee de provincie mee aan de slag is gegaan.

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Ronald Haagen op 06 5153 5260. 

Direct contact? 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.