Werk maken van vrije tijd

Toets aankoop Center Parcs Zandvoort

In de zomer van 2018 heeft ZIB Investments Crowdfunding (ZIB) het voornemen geuit om een deel van Center Parcs Zandvoort (woningen, hotel en centrale voorzieningen) aan te kopen van de toenmalige eigenaar. Center Parcs Zandvoort is een groot vakantiepark aan de Noord-Hollandse kust en valt sinds 2002 onder de Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs. Volgens plan wordt het vastgoed na de aankoop gerenoveerd en blijft Center Parcs de exploitatie verzorgen.


ZIB heeft ZKA gevraagd de prijs, bezetting en renovatietermijn die ZIB hanteert voor de invulling van een gedeelte van de totale financiering door een financiële partij te toetsen. Na onderzoeken naar vergelijkbare parken concludeerde ZKA dat de gehanteerde uitgangspunten reëel zijn.

Dit gedeelte van de financiering voor de aankoop is vervolgens gerealiseerd en ZIB heeft daarnaast door middel van onder andere crowdfunding en uitgifte van obligaties de overige financiering bijeen gebracht.

Na aankoop is gestart met de renovatie. Deze renovatie maakt onderdeel uit van een grootschalig plan, waarbij Center Parcs ruim een half miljard euro uittrekt om haar parken in Nederland, Duitsland en België te vernieuwen. Met de renovatie wordt een nieuwe kwaliteitsstandaard voor Center Parcs neergezet.
Direct contact? 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.