Werk maken van vrije tijd

Businessplan

Wilt u meer grip op uw exploitatie? Hebt u behoefte aan inzicht in welke kansen u nog onbenut laat? Of hebt u een businessplan nodig voor uw recreatieproject?

Wij hebben ruime ervaring met dit soort vraagstukken. Dit kan voor een camping, vakantiepark of hotel zijn, maar ook voor een attractiepark of ander type dagrecreatie. Samen met ondernemers en initiatiefnemers kijken we naar de onderneming of een nieuw plan. We kijken naar hoe het functioneert, de kernkwaliteiten en de marktkansen. Ook betrekken we de ondernemersvisie en persoonlijke drijfveren. Vervolgens leggen we de verbinding tussen de (financiële) bedrijfsvoering, het concept, trends en die eerder bekeken marktkansen.

Plan van aanpak

Voor initiatiefnemers met een nieuw plan wordt een businessplan opgesteld. Het is ook mogelijk dat initiatiefnemers zelf aan zet willen zijn. Wij bieden dan inhoudelijke ondersteuning en begeleiden bij het schrijven van een dergelijk plan. Hierbij adviseren we ook in realistische financieringsmogelijkheden. Belanghebbenden krijgen inzicht in het concept, de aansluiting bij de markt en de financiële haalbaarheid.

Korte én lange termijn

Bestaande ondernemers krijgen door onze analyses inzicht in kansrijke en haalbare verbeter- en ontwikkelmogelijkheden. Dit kunnen kortetermijnkansen zijn, maar ook de meer strategische verbeteringen en keuzes voor de langere termijn. Het kan gaan om het verbeteren van de bedrijfs- of marktfocus, of het (her)formuleren van de bedrijfsstrategie. Dit doen we altijd in nauw overleg met de ondernemer. Het draagvlak (en daarmee het succes) van oplossingen en verbeteringen staat of valt immers bij de aansluiting met de ondernemersvisie en identiteit van het bedrijf.

Klanten zijn individuele ondernemers, exploitatieketens en non-profitorganisaties in onder meer de hotelsector, verblijfsrecreatie, amusementssector en musea.

Direct contact

Businessplan

Direct contact?

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

Onze specialisten

Merlijn Pietersma

Merlijn Pietersma

Leisure strateeg

Tel. : 06 8190 9921
Email : m.pietersma@zka.nl
Gré Beekers

Gré Beekers

Ervaren generalist, die breed inzetbaar is in de hele vrijetijdsmarkt

Tel. : 06 5126 5401
Email : g.beekers@zka.nl