Werk maken van vrije tijd

Volop media-aandacht over conclusies uit Vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Noord-Brabant

Het recent verschenen Vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Noord-Brabant van ZKA heeft de aandacht van veel media getrokken. Zo berichtten de NOS, het Brabants Dagblad, BN DeStemBD en Omroep Brabant over de conclusies uit het rapport.


ZKA onderzocht in opdracht van de provincie 199 vakantieparken in Noord-Brabant.

De vrijetijdseconomie in Brabant floreert. De sector kent veel succesvolle vakantieparken (44%) en een aantal behoort tot de (inter)nationale top. Maar er zijn ook parken die minder goed presteren. Het rapport, waarin de vakantieparken anoniem worden gehouden, stelt dat ongeveer een derde van deze bestemmingen zwaar verouderd is en niet (meer) aan de wens voldoet van toeristen. Deze parken, die zich veelal in een neerwaartse spiraal bevinden, zouden beter ruimte kunnen bieden voor initiatieven buiten de recreatiesector. Vooral deze conclusie pakten de media gretig op.

De aandacht in de pers is een goede zaak, vinden de onderzoekers van ZKA. “Zo weten we dat we een urgent onderwerp te pakken hebben”, zegt Annelies De Witte, projectleider van het onderzoek. “Er ontstaat noodzaak in de samenleving en bij de overheid om met de adviezen aan de slag te gaan.”

Het rapport ‘Vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Noord-Brabant’ is hier te downloaden.

Onze specialist(en)

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl