Werk maken van vrije tijd

Inspiratiesessies en dagvoorzitter

Hoe kunnen we op een ludieke manier een beladen onderwerp bespreken? Hoe zorgen we voor bezieling bij ondernemers en bestuurders? 

 

Wake-up call of een doorbraak

Op zijn tijd hebben recreatie- en toerismeprofessionals een verfrissend inzicht nodig. Een wake-up call mét oplossingen. Of een helicopterview die zorgt voor het overbruggen van tegenstellingen. Soms is er iemand nodig die het gesprek in goede banen leidt, zodat mensen nieuwe richtingen ontdekken. En zodat een doorbraak kan ontstaan.

Merlijn Pietersma van ZKA zorgt tijdens events, congressen en bijeenkomsten voor zakelijke of meer creatieve bijdragen. Dat kan in de vorm van spreekbeurten, inspiratiesessies, dagvoorzitterschap en de begeleiding van brainstormsessies. Hij gelooft in de kracht van de dialoog, dus reken op een portie interactie. 

Veel voorkomende thema’s voor inspiratiesessies:

 • Ondernemen vanuit identiteit. Een inleiding over persoonlijke en ondernemende drijfveren. Hoe kun je jouw drijfveren en principes gebruiken in je bedrijf? Dit is een cruciale basis voor het maken van logische bedrijfskeuzes. Ondernemers worden tijdens de inleiding aan het werk gezet.
 • Waar staat mijn bedrijf in 2022? Ondernemen in verblijfsrecreatie is niet meer vrijblijvend. Een wake-up call mét oplossingen. Merlijn Pietersma ontdekte de verblijfsrecreatieparadox. Deze paradox beschrijft hoe de sector ervoor staat: excelleren en transformeren zijn twee kanten van dezelfde medaille. Hoe kunnen bedrijven hun tijd vooruit blijven? In het hele land werkt hij nu met ondernemers en toeristische regio’s aan het realiseren van meer boekingen. Tijdens de inleiding gaat hij met de ondernemers in gesprek over hun ambities en over oplossingen.
 • Ik richt me op iedereen. Een inleiding voor ondernemers over het centraal stellen van de gast. Over kennis van de markt en over het slim indelen van gastgroepen. Ondernemers worden tijdens de sessie uitgedaagd om doelgroep-keuzes te maken.
 • Bestuurlijk samenwerken in de vrijetijdseconomie: een inleiding of werksessie op maat over de kracht van regionaal samenwerken in de vrijetijdseconomie. Wij begeleiden het gesprek met bestuurders over (hernieuwde) samenwerking in de vrijetijdssector. Zo ontstaat een voedingsbodem voor visieontwikkeling, afstemming en beleidssamenwerking in het vrijetijdsdomein. We schuwen de confrontatie niet.

ZKA verzorgt sessies voor een breed publiek: van bewoners tot ondernemers en bestuurders.

 

Recente opdrachten

 • Begeleiden brainstorm met gastvrijheidsondernemers in Midden-Limburg: we begeleidden de brainstorm met gastvrijheidsondernemers om tot een gezamenlijk tienpuntenplan te komen in Midden-Limburg.
 • Voorzitten congres ‘Ruimtelijke kwaliteit van verblijfsrecreatie’: we verzorgden het dagvoorzitterschap van het congres over ‘Ruimtelijke kwaliteit van verblijfsrecreatie’ voor overheid en ondernemers van West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland.
 • Gesprek modereren tussen bestuurders in Zuid-Limburg: in nauwe afstemming met ambtenaren modereerden we het gesprek tussen wethouders in Zuid-Limburg over de noodzaak van bestuurlijke samenwerking in het vrijetijdsdomein.
 • Met recreatieondernemers Noord-Nederland (RNN) naar de toekomst kijken: we verzorgden een inspiratiemiddag over de verblijfsrecreatiesector van nu en morgen. Ondernemers gingen indringend met elkaar in gesprek over hoe hun bedrijf moet veranderen.
 • Inspiratiesessie RECRON Utrecht: een inspiratiemiddag over de toekomst van de sector.
 • Week van de ondernemer Steenwijkerland (met Giethoorn): Inspiratiesessie over toeristische trends en de ‘massatoerismefuik’. Drie scenario’s en zeven adviezen. Hoe lang kan Giethoorn de groei nog aan? Wordt het een museumdorp en hoe kan de regio kiezen voor slimme groei tot short-break bestemming?
 • Bedrijfsvergelijkingsgroep noordoost Nederland (BVG-noord): Kennissessie met de 30 recreatieondernemers van BVG-noord over hun fundamentele drijfveren en toekomstige bedrijfskeuzes. 

 

Bent u op zoek naar een echte oplossing?

Of nieuwsgierig wat we precies voor u kunnen betekenen? Kom via de contactgegevens van Merlijn direct met ons in contact.

Of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

 

Onze specialist

Merlijn Pietersma

Merlijn Pietersma

Leisure strateeg

Tel. : 06 8190 9921
Email : m.pietersma@zka.nl

Onze klanten