Werk maken van vrije tijd

Kwartiermaken

Er is een gewaagd doel met een gedragen (toeristische) visie. Maar hoe nu verder? De visie moet niet in de bureaula verdwijnen. Hoe krijgen we beweging in de regio? Hoe realiseren we onze ambities?

 

Kwartiermaken: de visie klaarmaken voor uitvoering

Er is een sterke maatschappelijke verandering gaande. Toeristische regio’s en provincies werken steeds vaker samen met ondernemers en kennisinstellingen om visies en doelen te realiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat er een cruciale stap moet zitten tussen het vaststellen van de toeristische visie en daadwerkelijke uitvoering (actie): de visie moet gereed gemaakt worden voor uitvoering. We noemen dit kwartiermaken. In onze kwartiermakers-opdrachten vervullen wij de rol van voorbereider en organisator. Vaak draait het hierbij om voorlopen en de weg bereiden. 

 

Buiten de gebaande paden

Kwartiermaken in toerisme is een betrekkelijk nieuw vak. Vaak is de uitdaging complex en zijn er nauwelijks kaders en zekerheden. Er zijn veel vrijheidsgraden en de impact op de toekomstige organisatie is groot. Daarom zoeken we de oplossingen graag buiten gebaande paden.

Het doel en de route worden bepaald, mijlpalen worden opgezet, capaciteit wordt georganiseerd, werk wordt verdeeld en financiën worden geregeld. Ook ontwerpen we bijvoorbeeld een regionaal organisatiemodel dat meebeweegt met veranderende behoeften van de samenleving. Soms moet de organisatie afslanken. Maar in veel toeristische regio’s moet de organisatie juist slim opgebouwd worden. Allemaal zaken die vallen onder ‘kwartiermaken’. Flexibiliteit en doelen staan centraal, er moeten slagvaardige bruggen worden gebouwd. Zó wordt de weg vrij voor uitvoering. 

 

Recente projecten

ZKA heeft bij verschillende gemeenten, regio’s en provincies met succes de weg bereid naar project- of programma-uitvoering:

  • Oisterwijk: kwartiermaken verblijfsrecreatie-aanpak
  • Regio Venlo (Noord-Limburg): kwartiermaken actieprogramma vrijetijdseconomie
  • Rucphen: kwartiermaken gebieds- en leisure-ontwikkeling

 

Bent u op zoek naar een oplossing?

Of nieuwsgierig wat we precies voor u kunnen betekenen? Via de contactgegevens van onze specialisten komt u direct met ons in contact.

Of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

Onze specialisten

Merlijn Pietersma

Merlijn Pietersma

Leisure strateeg

Tel. : 06 8190 9921
Email : m.pietersma@zka.nl
Willem Kraanen

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl