Werk maken van vrije tijd

 

Van visie naar uitvoering – detachering

 

Hoe wordt een vliegende start na het opleveren van een visie, inclusief uitvoeringsprogramma gerealiseerd? En hoe kan de energie die tijdens het traject is ontstaan vastgehouden worden?
 

Een visie als startpunt, niet als eindpunt 

Tijdens het opstellen van een visie wordt veel samengewerkt met betrokkenen in de sector. Er ontstaat een gemeenschappelijk kader met bijbehorende ambitie(s) en uitvoeringsprogramma. Echter, blijkt in de praktijk dat de uitvoering nog niet zo eenvoudig is. De overheid loopt tegen capaciteitsproblemen aan en ondernemers gaan terug in de waan van de dag, maar verwachten veel van de overheid. De eerste maanden nadat de visie is vastgesteld zijn cruciaal voor de verdere uitvoering.  

Ervaring leert dat het belangrijk is om direct na het afronden van de visie door te pakken, resultaat te boeken en te delen. Sommige acties kunnen meteen in gang worden gezet, terwijl andere acties wellicht meer organisatie en onderzoek vragen. Door in het begin een aantal kleine acties in gang te zetten, ontstaat wederzijds vertrouwen om ook aan de lange termijn te werken.  

Ondersteuning door één van onze adviseurs 

Tijdens het opstellen van de visie zijn onze adviseurs nauw betrokken bij de sector. Een goede relatie, vertrouwen en oog voor de lokale belangen en gevoeligheden is hierin belangrijk. Heeft u na het opstellen van de visie en het uitvoeringsprogramma hulp nodig bij de uitvoering? Onze adviseurs helpen graag! Zo zetten ze samen met de sector eerste stappen die bijdragen aan de gestelde ambities. Ondersteuning varieert van een paar uur per week tot een aantal dagen per week en kan zowel projectmatig als op uurbasis worden vormgegeven.  

Helpen bij de uitvoering is uiteraard ook mogelijk voor gemeenten waar we niet eerder hebben gewerkt. Soms kunnen vreemde ogen dwingen en kan een frisse blik een beweging in gang zetten. We steken graag tijd en energie in het leren kennen van de sector en het ambtelijk ondersteunen in de uitvoering.  

Meer weten over de mogelijkheden voor detachering en ondersteuning?

Neem contact op met onze adviseurs Luc en Sanne 

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.
Luc van den Boogaart

Luc van den Boogaart

Gaat met zijn kritische blik en analytisch vermogen voor niets minder dan een uitstekend resultaat

Tel. : 06 86878551
Email : l.vandenboogaart@zka.nl
Sanne Westerink

Sanne Westerink

Positief ingestelde verbinder met een frisse kijk op toeristische vraagstukken

Tel. : 06 8684 8460
Email : s.westerink@zka.nl