Werk maken van vrije tijd

Monitor vrijetijdseconomie

Bent u benieuwd naar de economische waarde van het toerisme in uw regio of gemeente? Of hoeveel banen het toerisme in de gemeente of regio nu echt oplevert? Is de groeidoelstelling uit het toeristisch beleidsplan al gehaald? En waar hapert het toerisme eventueel? 

 

Fijnmazig en praktijkgericht

ZKA kan deze en gerelateerde vragen uitstekend voor u beantwoorden. Wij voeren dit type onderzoek jaarlijks voor veel regio’s en gemeenten uit. De kracht van onze aanpak is de bottom-up-methode: we duiken in uw regio en gaan fijnmazig te werk. Een tweede kracht van de aanpak is dat we een erkend model gebruiken dat de werkgelegenheid per sector goed kan inschatten.

 

Maatwerk

In overleg stellen we vast naar welke informatie u precies op zoek bent. We bakenen af wat in uw gemeente of regio onder toerisme wordt verstaan, helpen u een adressenbestand op te stellen of bij te werken en ondervragen de toeristische ondernemers in uw gebied over hun bedrijf via enquêtes, met extra focus op de grootste ondernemers. Ondernemers hebben de keuze om online of telefonisch mee te werken, wanneer het hen uitkomt. Hierdoor weten we doorgaans een respons van (ver) boven de 50% te bereiken: een zeer grote betrokkenheid dus.

En er is meer mogelijk. Wilt u inzicht in de mate van samenwerking onder ondernemers, investeringsbereidheid of doelgroepenfocus? Aangezien we toch al contact hebben met de toeristische ondernemers kunnen we ook de aanvullende vragen stellen die voor uw regio van belang zijn. Of wilt u met een snelle tussentijdse meting weten hoe de sector zich ontwikkelt? Vraag dan naar onze zogenaamde thermometer-aanpak.

 

Helder resultaat

Onze opdrachtgevers zijn gemeenten en regionale organisaties zoals RBT’s, VVV’s en provincies. Het resultaat is een feitelijk beeld van de praktijk: het aanbod, de bestedingen en werkgelegenheid door het toerisme in uw omgeving. Dit onderscheiden we in bijvoorbeeld hotels, bungalowparken, campings en dagtoerisme. De (politieke) belangen in toerisme zijn vaak groot: daarom zorgen we, niet onbelangrijk, voor krachtige adviezen via een aantrekkelijke presentatie.

 

Bent u op zoek naar een echte oplossing?

Of nieuwsgierig wat we precies voor u kunnen betekenen? Via de contactgegevens van onze specialisten komt u direct met ons in contact.

Of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

 

Onze specialisten

Ronald Haagen

Ronald Haagen

Rationele bedrijfseconoom die meer waarde geeft aan data

Tel. : 06 5153 5260
Email : r.haagen@zka.nl

Object reference not set to an instance of an object.

Onze klanten