Werk maken van vrije tijd

Structuuronderzoek / ladder voor duurzame verstedelijking

Is er voldoende ruimte voor zoveel nieuwe bioscoopstoelen? Leiden deze nieuwe hotelplannen niet tot overaanbod? Loopt de markt niet over van de fitnesscentra?

 

Toekomstige marktruimte

De markt is voortdurend in beweging. Ondernemers stoppen, breiden uit of gooien hun concept om. Om hier als overheid of sector grip op te krijgen moet je weten wat de toekomstige marktbehoefte is. Dit staat centraal in structuuronderzoeken en geeft antwoord op de bovenstaande vragen. De Ladder voor Duurzame Verstedelijking vraagt dit ook aan initiatiefnemers. 

 

Op zoek naar de speelruimte

Wij zijn ervan overtuigd dat dit vraagt om de juiste marktanalyse. De huidige markt moet worden beoordeeld. Ook terugkijken en vooruitblikken zijn van groot belang om de langetermijntrend te zien. Duidelijk moet zijn hoe vraag en aanbod zich de afgelopen jaren ontwikkelden. Maar ook moet er aandacht zijn voor de trends en mogelijk concurrerende plannen in de regio. Zo wordt de speelruimte duidelijk, en zien we met welke concepten en op welke type locaties deze speelruimte verzilverd kan worden. 

 

Onze opdrachtgevers

Wij voeren veel structuuronderzoeken en marktonderzoeken in het kader van de ladder voor duurzame verstedelijking uit, voor zowel overheden als voor marktpartijen en in uiteenlopende sectoren, van verblijfssectoren tot de dagrecreatie. Voorbeelden zijn onder andere:

  • Hotelstructuuronderzoeken in de provincie Limburg, Rotterdam, Den Haag, Meppel, Aalsmeer, Veere, Goes en Maastricht
  • De paardensportsector in beeld (KNHS)
  • Diverse dagrecreatieve ontwikkelingen zoals bioscooponderzoeken in Tilburg, Nijmegen en Arnhem of onderzoek naar een nieuw themapark in Parkstad-Limburg

 

Bent u op zoek naar een echte oplossing?

Of nieuwsgierig wat we precies voor u kunnen betekenen? Via de contactgegevens van onze specialisten komt u direct met ons in contact.

Of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

 

Onze specialisten

Tom Gosens

Tom Gosens

Adviseur met passie voor dagrecreatie en gespecialiseerd in marktanalyses en structuuronderzoek

Tel. : 06 8683 3223
Email : t.gosens@zka.nl
Bennie Roelands

Bennie Roelands

Doorgrondt als bedrijfskundige graag alle ins & outs van een sector of bedrijf

Tel. : 06 5392 9885
Email : b.roelands@zka.nl
Ronald Haagen

Ronald Haagen

Rationele bedrijfseconoom die meer waarde geeft aan data

Tel. : 06 5153 5260
Email : r.haagen@zka.nl