Werk maken van vrije tijd

Vitaliteitsscan verblijfsrecreatie

Hoe vitaal zijn de verblijfsrecreatieve bedrijven in mijn gemeente of regio? Zijn de bedrijven echt toekomstbestendig of moeten we vrezen voor een terugval? Hoe kunnen we de prestaties van onze bedrijven in lijn brengen met bedrijven in andere regio’s en Nederland?

 

Diagnose

De diagnose van prestaties van de verblijfsrecreatieve sector in uw regio is erg belangrijk. Hierdoor kan het beleid namelijk meer richting worden gegeven. Het helpt u meer kansen te geven aan de bedrijven die bijdragen aan een positiever imago en een sterkere economie van uw gemeente of regio. En het stelt u in staat om concreet én onderbouwd met (probleem)parken in gesprek te gaan over hun toekomst.

 

Door praktijk (h)erkend

De vitaliteitsscan voor de verblijfsrecreatiesector biedt deze inzichten. ZKA beschikt over ruime praktijkervaring en -kennis, waarmee een zeer sterk diagnose-instrument is ontwikkeld. Zo kijken we goed naar de kwaliteit en het ontwikkelperspectief van de recreatieparken. Per park onderzoeken we de markt, het ondernemerschap, het vertrouwen van financiers en het overheidsbeleid. Daarmee wordt snel inzichtelijk hoe het gesteld is met individuele parken en met de sector in uw gemeente of regio. Kenmerk van onze aanpak is dat we de parken actief bij het proces betrekken zodat de resultaten in de praktijk herkend worden.

Nadat de diagnose van de vitaliteit van de verblijfsrecreatie is gesteld, volgt het medicijn. Oftewel: de vitaliteitsaanpak

 

Recente opdrachtgevers

Wij voeren vitaliteitsscans uit in opdracht van provincies en regionale samenwerkingsverbanden, maar ook voor individuele gemeenten. In de laatste jaren waren dit onder meer:

  • Provincie Limburg
  • Provincie Zeeland
  • Provincie Drenthe
  • Regio Noord-Holland Noord
  • Gemeenten Hof van Twente
  • Gemeente Oisterwijk
  • RECREAD (Vlaamse verblijfsrecreatiesector)

 

 

Bent u op zoek naar een echte oplossing?

Of nieuwsgierig wat we precies voor u kunnen betekenen? Via de contactgegevens van onze specialisten komt u direct met ons in contact.

Of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

Onze specialisten

Jikke van Haeften-De Jonge

Jikke van Haeften-De Jonge

Gaat samen met de opdrachtgever voor het beste resultaat voor een regio of bedrijf

Tel. : 06 1532 2011
Email : j.vanhaeften@zka.nl
Willem Kraanen

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl

Object reference not set to an instance of an object.