Werk maken van vrije tijd

Bedrijfsvisie

Wat is de stip aan de horizon voor uw bedrijf? Hoe kan uw visie verankeren en hoe kan de organisatie toch voldoende wendbaar blijven? Waarom is het eigenlijk relevant dat uw onderneming bestaat?

 

Focus

In de doorontwikkeling van een organisatie komt er een moment dat deze vragen bijzonder relevant worden. Wij zijn ervan overtuigd dat de antwoorden niet ver weg zijn. Ieder bedrijf en iedere organisatie heeft een wezenlijke bestaansreden.

Soms is deze reden (even) uit het oog verloren. Dan ontbreekt de focus. Medewerkers beginnen te ‘zwabberen’. Bedreigingen nemen de overhand. Het bedrijf mist een herkenbare marktpositie.

In andere gevallen hebben bedrijven behoefte aan visie vanuit een offensieve strategie. Ze ervaren een positieve ontevredenheid: ‘het is onze droom om…’ en ‘wij willen gewoonweg de beste zijn in...’.

 

Eigen geluid is belangrijk

Ondernemen vanuit uw overtuigingen geeft rust. U hoeft niet meer met iedere wind mee te waaien. Uw medewerkers krijgen richting en in de markt hebt u een eigen geluid. Wij begeleiden visie- en strategietrajecten vanuit onze passie voor mensen en organisaties en vanuit de overtuiging dat een succesvolle visie tot bezieling leidt.

Het ontdekken van visie is te vergelijken met een expeditie:

  • Ontwaken: vaak is er een noodzaak. Bijvoorbeeld een ontevredenheid over de huidige gang van zaken, een dreiging of een positief gevoel van opwinding;
  • Ontsteken: voordat de visie en strategie ontwikkeld worden, is het van belang na te denken met wie dit gebeurt. Wie is de leidende coalitie en hoe worden medewerkers betrokken?
  • Oriënteren: analyseren waar de organisatie vandaan komt, nu staat en naar toe gaat. Welke verhalen spelen hierbij een rol?
  • Ontdekken: in deze fase wordt de visie ontdekt en beschreven;
  • Ontvouwen: tenslotte gaat het om het verankeren van de visie en doen wat je zegt.

 

Proces en resultaat

ZKA helpt bij het formuleren van de visie-inhoud en het -proces. Dat doen we door gesprekken te voeren, brainstormsessies te begeleiden, op zoek te gaan naar uw verhalen en door onze marktkennis in de vrijetijdssector te benutten. 

Naast een visiedocument is het resultaat vooral ‘nieuwe focus’ en energie in uw organisatie om gedisciplineerd de visie en strategie na te jagen. Uiteraard met oog voor de snel veranderende omgeving. 

Opdrachtgevers zijn individuele ondernemers, exploitatieketens en non-profitorganisaties in onder meer de hotelsector, verblijfsrecreatie, amusementssector en musea.

 

Bent u op zoek naar een visie of strategie?

Of nieuwsgierig wat we precies voor u kunnen betekenen? Via de contactgegevens van onze specialisten komt u direct met ons in contact.

Of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

 

De gegevens zijn verzonden!
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het later nog eens.

 

Onze specialisten

Dagrecreatie, cultuur en erfgoed:

Gré Beekers

Gré Beekers

Ervaren generalist, die breed inzetbaar is in de hele vrijetijdsmarkt

Tel. : 06 5126 5401
Email : g.beekers@zka.nl

Dagrecreatie en verblijfsrecreatie:

Merlijn Pietersma

Merlijn Pietersma

Leisure strateeg

Tel. : 06 8190 9921
Email : m.pietersma@zka.nl

Verblijfsrecreatie:

Sasja Vermeulen

Sasja Vermeulen

Economisch onderlegde en gedreven adviseur

Tel. : 06 8681 9588
Email : s.vermeulen@zka.nl

Verblijfsrecreatie en transformatie:

Willem Kraanen

Willem Kraanen

Ervaren adviseur met oog voor ondernemersbelangen én bestuurlijke verhoudingen

Tel. : 06 8683 9144
Email : w.kraanen@zka.nl

Onze klanten